Khamis, 23 Mac 2017

Apakah Spirulina ?


Spirulina merupakan alga lautan berbentuk skru atau lingkaran (spiral). Maka ia dikenali sebagai spirulina. Spirulina kaya dengan khasiat yang terkandung dalam 5 jenis makanan utama kita, iaitu nasi, sayur-sayuran, buah-buahan daging dan ikan. Maka, tidak hairanlah ia memenangi gelaran seperti "Makanan Ideal Zaman Baru" dan "Makanan Angkasawan".


Spirulina mempunyai merupakan 4 pigmen semulajadi yang terbukti bersifat anti-oksidan dan anti-barah. Selain daripada membekalkan khasiat makanan yang mencukupi, spirulina membekalkan zat makanan yang bersifat 100% alkali yang dapat meneutralkan keasidan dalam badan.

Di Jepun, lebih daripada dua puluh ribu doktor mengesyorkan pesakit mereka mengambil spirulina bagi nutrien tambahan.

Di Rusia, kajian menunjukkan spirulina mempunyai sifat anti-radioaktif.

Di Mexico pula, spirulina ditambah ke dalam susu tepung sebagai makanan bayi.


Pakar pemakanan mendapati 1g spirulina mempunyai kandungan zat makanan yang sama dalam 1kg sayur-sayuran dan buah-buahan. Dengan kata lain, spirulina memberikan lebih 1000 kali khasiat sayur-sayuran dan buah-buahan. Pendek kata, kandungan khasiatnya amat tinggi.


#SpirulinaPacifica
#TheWorldBestSpirulina
#jeligamatgold

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

TERBARU !! KAJIAN DI BRAZIL MENGENAI ELEMEN ANTI PEMBEKUAN DARAH DALAM GAMAT

Pada September 1996, saintis Brazil melalui terbitan "Jurnal Kimia Biologikal", menyatakan bahawa gamat mengandungi  KONDROI...